در این مقاله قصد داریم تا با اجزای سقف تیرچه کرومیت آشنا شویم لطفاً با ما همراه باشید تا اطلاعاتتان را در این زمینه بالا ببرید .
اجزای تشکیلدهنده تیرچه کرومیت به شرح زیر میباشند:
– بال تحتانی از ورق فولادی ساخته شده و به عنوان عضو کششی خرپا عمل مینماید.
– این اعضا معمولاً از میلگرد ساخته شده و به عنوان عضو مورب خرپا عمل میکنند.
– با کمک اعضای کششی و فشاری، ایستایی مورد نیاز برای تحمل بارهای وارده فراهم میشود.
– بال فوقانی تیرچه میتواند از ورق، سپر یا نبشی ساخته شده و در داخل بتن پوشش قرار گیرد.
– بال پایین یا ورق پایینی باید بدون هر گونه اعوجاج و زنگزدگی باشد و همچنین با استاندارد ملی شماره ۱۶۰۰ مطابقت داشته باشد. هر گونه اعوجاج و زنگزدگی در بال پایین یا ورق پایینی باعث ضعف سقف و عدم اجرای جوشکاری مناسب میشود.
میلگرد های تقویتی یکی از اجزای حیاتی سقف تیرچه کرومیت میباشند. در بسیاری از موارد، جهت اقتصادی نمودن پروژه، از تقویت میلگرد برای بال فوقانی و ورق پایینی استفاده میشود. استفاده از میلگرد تقویتی تنها در صورت استفاده از نوع فولاد نرم یا نیمهسخت و اتصال به ورق با جوش مناسب مطابق با ضوابط جوش استاندارد ایران مجاز است.
برای مقابله با تنشهای ناشی از افت و تغییرات دما، میلگردهای افت و حرارت در جهت عمود بر تیرچهها در قسمت بالای سقف نصب میشوند.
استفاده از کلاف عرضی در میان اجزای سقف تیرچه کرومیت الزامی است. عرض حداقل این کلاف ۱۰ سانتیمتر و شامل حداقل دو میلگرد به قطر حداقل ۱۲ میلیمتر است. در دهانههای کوچکتر از ۵/۵ متر، حداقل یک کلاف عرضی الزامی است. در دهانههای بزرگتر، فاصله بین کلافها باید به نحوی باشد که فاصله دو کلاف عرضی از ۲/۵ متر تجاوز نکند. در دهانههای کوچکتر از ۳ متر، نصب میلگرد و جوش دادن آن به تیرچهها کفایت میکند و نیاز به ایجاد فاصله بین بلوکها برای نفوذ بتن نیست.
متأسفانه، در سقفهای کامپوزیت کرومیت به دلیل گیر کردن قالبها و تکهدار شدن آنها، مشاهده میشود که کلاف عرضی حذف شده یا به شکل ناصحیحی با میلگرد اجرا میشود که به هیچ وجه ضوابط نشریه ۱۵۱ را تأمین نمیکند.
بتن رویه به عنوان قسمتی از تیر مرکب در اجزای سقف تیرچه کرومیت عمل میکند. پس از جاگذاری تیرچهها و بلوکها، بتنریزی صورت میگیرد و پس از دستیابی به مقاوم
هنگام خرید تیرچه فولادی به موارد بالا نیز توجه فرمایید چراکه در انتخاب شما تاثیر بالایی دارد